Skip to main content

Rejse til Island

-
Vandfald, vildmarker og vulkaner

Island rundrejse - fly fra Billund og København

Island bobler i bogstavelig forstand af energi med spektakulære gejsere og vulkaner, der afløses af rasende floder og brusende vandfald. Landskaberne veksler fra højlandets forblæste vidder med sorte, øde sletter, der er skabt af tidligere vulkansk aktivitet, til frodige, blomstrende områder og kælvende isbræer med enorme iskapper. Vi oplever landet fra de smukkeste sider, og undervejs støder vi på en varm og imødekommende befolkning, der med stolthed formidler sin kultur og egenart.

  • MULIGHED FOR TILKØB AF TRANSFER FRA NORDJYLLAND TIL BILLUNG TUR/RETUR
  • Der tages forbehold for ændring i rækkefølgen af programmet og de anførte overnatningsbyer/hoteller samt nødvendige justeringer ift. vejr og tids-/kørselsforhold.

Hoteller

Dagsprogram

  • Turen er ikke egnet for gangbesværede

  • Dag 1: Billund/København – Keflavik – Reykjavik

    Udrejse fra Billund/København direkte til Keflavik, hvor vores islandske bus venter at køre os til den islandske hovedstad Reykjavik. Her tjekker vi ind på vores hotel.

    Billund/København – Keflavik – Reykjavik
  • Dag 2: Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Skálholt – 250 km

    Vi spiser morgenmad, mens vi glæder os til en heldagstur til Thingvellir Nationalpark, hvor historien går langt tilbage i tiden. Turen starter ved ”Det gyldne vandfald” Gullfoss, der er et af Islands allerstørste naturfænomener.

    Vi fortsætter til Geysir, der er fællesnavnet for de springende varme kilder. Her får vi mulighed for at iagttage det geotermiske naturområde på nært hold med bl.a. gejseren Strokkur, der hvert ottende minut pruster vand 20 meter op i luften. Turen slutter ved Skálholt, der er Islands første bispesæde og gennem mere end 700 år har været øens teologiske centrum. Overnatning ved Selfoss.

    Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Skálholt – 250 km
  • Dag 3: Hvolsvöllur – Seljalandsfoss – Skógar – Dyrholaey – Reynisfjara – Vik – 200 km

    Vi kører til det helt nye lavacenter i Hvolsvöllur, hvor vi ser en fantastisk udstilling om de underjordiske kræfter, inden vi fortsætter til Seljalandsfoss. Herfra går turen videre til Skógar, hvor vi besøger et egnsmuseum, og til Islands sydligste punkt ved Dyrholaey, hvor vi ser den 120 meter høje klippe, ”Nøglehullet”. I dette fantastiske område yngler utallige havfugle, og her får vi chancen for at opleve søpapegøjer, mallemukker og hvide suler.

    Der kan være begrænset adgang til Dyrholaey i juni pga. fuglenes ynglesæson.

    Dagens program fører os videre til Vik med de sorte strande bestående af lavagrus. Overnatning ved Vik.

    Hvolsvöllur – Seljalandsfoss – Skógar – Dyrholaey – Reynisfjara – Vik – 200 km
  • Dag 4: Skaftafell – Jökulsárlón – Höfn – 300 km

    Vi kører gennem det store deltaområde, hvor vi stadig kan se nogle af ødelæggelserne fra det store vulkanudbrud. Vulkanen under gletsjeren fik smeltevand og mudder til at løbe ud i deltaet og ødelagde derved alt på sin vej. Vi passerer gletsjerne, bl.a. Vatnajökull, og gør ophold ved nationalparken, Skaftafell, hvor vi spiser frokost (ej inkluderet) og får mulighed for en lille gåtur ud i området. Herefter forsætter vi til Jökulsárlón, hvor der er mulighed for at komme ud at sejle mellem isbjerge i amfibiekøretøjer.

    Sejlturen koster 420 kr. pr. person og skal bestilles ved tilmelding. Overnatning i Höfn-området.

    Skaftafell – Jökulsárlón – Höfn – 300 km
  • Dag 5: Djúpivogur – Hallormsstadur – Skriduklaustur – 350 km

    Med Europas største gletsjer, Vatnajökull, bagude kører vi langs flere af de smukke fjorde via byen Djupivogur, ud for hvilken øen Papey ligger. Her menes de første irske munke at have levet, før nordboerne kom og bosatte sig.

    Vi gør et kort ophold i Djupivogur, inden vi besøger Petras verdenskendte stensamling i Stödvarfjördur. Overnatning nær Egilsstadir.

    Djúpivogur – Hallormsstadur – Skriduklaustur – 350 km
  • Dag 6: Dettifoss – Krafla – Mývatn – Godafoss – 380 km

    Vi kører fra Egilsstadir ind over højsletten til Europas største vandfald Dettifoss, hvor skyer af damp fra det enorme vandfald kan ses på kilometers afstand.

    Herfra fortsætter vi til de storslåede naturreservater Mývatn og Krafla. Vi besøger også ”Djævelens Køkken”, der har fået sit navn på grund af de boblende mudderhuller og golde månelandskaber. Vi gør ophold ved Myvatn Naturbad og får os et forfriskende og helsebringende bad (ej inkluderet). Dagen slutter ved Godafoss.

    Overnatning i Akureyri.

    Dettifoss – Krafla – Mývatn – Godafoss – 380 km
  • Dag 7: Glaumbær – Deildartunguhver – Hraunfossar – Barnafoss – Reykholt – Reykjavik – 500 km

    Vi kører fra hotellet og omkring Skagafjördur, hvor vi besøger tørvegården og præstegården, Glaumbær. Herfra fortsætter vi videre til de varme springkilder Deildartunga nær Reykholt. Reykholt er også kendt som saga-skriveren Snorri Sturlusons bopæl. Vi ser også det specielle, anderledes og måske mindre kendte Hraunfossar-vandfald, som er mindre kraftfuldt end andre kendte, islandske vandfald men til gengæld er en æstetisk fryd for øjet. Ankomst til Borganes, hvor vi tjekker ind på vores hotel.

    Glaumbær – Deildartunguhver – Hraunfossar – Barnafoss – Reykholt – Reykjavik – 500 km
  • Dag 8: Reykjavik – Keflavik – Billund/København

    Efter morgenmaden kører vi til Reykjavik, hvor vi skal på en rundtur i Reykjavik og ser bl.a. Perlan, Höfdi Huset og Hallgrimskirken. I løbet af eftermiddagen kører vi mod lufthavnen i Keflavik, hvorfra vi flyver retur til Billund/København.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Hvad skal jeg beregne i entré på Island?

    På denne skønne rundrejse kommer du rundt på Island og ser hver en afkrog. På turen udgør entréer ca. 400 DKK

  • hvordan er vejret?

    Reykjavik (gns.): juni-juli. 12°-14°.

  • Øvrigt

    Det anbefales at medbringe varmt og praktisk tøj, solbriller, regntøj samt solide sko.

  • Hvordan er hotelstandarden på Island?

    Hotellerne på Island er af varierende standard. Veldrevne hoteller i de større byer er af bedre standard end de mere afsidesliggende og enkle hoteller og gæstehuse. Alle værelser er indrettet med bad og toilet.

  • Hvilken valuta bruger man på Island?

    Valuta hedder Islandske krona og kan købes på Island.

    kurs pr. 22/11 2022

    1 islandsk krone svarer til 0.050 danske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
    i trygge rammer
  • Altid med erfaren
    dansk rejseleder
  • Sammen om
    nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu