Skip to main content

Solorejse med fly til Færøerne

-
Oplev de smukke øer i fællesskab med andre solorejsende

Færøerne for solorejsende

Her er rejsen til dig, der drømmer om at opleve et af de smukkeste og mest uspolerede steder i Nordatlanten, sammen med andre solorejsende, der ligesom dig drømmer om store oplevelser, uden at gå på kompromis med rejsefællesskabet.

Vi skal bo på Föroyar Hotel lige i udkanten af Tórshavn med udsigt over byen og havet. Her slapper vi af og nyder roen og naturen, når vi altså ikke tager afsted på spændende udflugter rundt omkring på nogle af de 18 øer, der udgør Færøerne. på disse udflugter erfarer vi hurtigt, at enhver tur fra A til B på Færøerne er en magisk oplevelse i sig selv. Med udsigt til brægende får, tågebanker og vindomsuste bakker tager vi på besøg i et fårehus, en garnbutik, flere idylliske småsamfund og øernes højeste vandfald. Derudover er vi inviteret på kaffe og kage hos en kongsbonde, mens oplevelserne i Tórshavn bl.a. tæller en byrundtur, et besøg i Nordens Hus og kædedans på hotellet.

Glæd dig til fem dage på de afsidesliggende øer i Nordatlanten i selskab med andre solorejsende.

Gislev Rejser er teknisk arrangør på denne rejse.

Glæd dig til

  • Smuk natur i hyggeligt rejseselskab
  • 4 nætter på Hotel Føroyar i Tórshavn
  • Spændende udflugter
  • Besøg hos en fårehyrde og en kongsbonde
  • Alle værelser med flot udsigt
  • Ingen tillæg for enkeltværelse

Inkluderet i rejsens pris

  • Ophold i enkeltværelse
  • 4 x morgenmad
  • 2 x frokost
  • 4 x middag
  • Byrundtur i Tórshavn
  • Rundvisning samt kaffe og kage hos Kongsbonden
  • Udflugt til Fårehuset i Nes og garnbutikken
  • Udflugt til de isolerede bygder
  • Udflugt til Gásadalur og Múlafossur
  • Dansk rejseleder

Hotel

  • Hotel Føroyar

    Hotel Føroyar er et moderne hotel med en smuk placering i terrænnet, så det går i et med naturen. Hotellet ligger med en imponerende panorama udsigt over Tórshavn, øen Nólsoy og de omkringliggende grønne landskaber. Her er der rig mulighed for at nyde naturen og indånde den friske luft. Hotel Førøya råder over restaurant Retus, 1933 Bar & Café samt en velassorteret vinkælder. Hotellet byder på en god morgenmadsbuffet og diverse middagsretter. Hotellets 1993 bar & café serverer afternoon tea dagligt mellem kl. 11-16.


    De lyse og rummelige værelser har badekar, radio, telefon, satellit-tv, Wi-Fi, hårtørrer, strygefaciliteter samt mulighed for at lave kaffe og te.

    AndetWellness og spa
    BarJa
    InternetJa
    ReceptionJa
    RestaurantJa
    TvJa

Dagsprogram

  • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

  • Dag 1: Udrejse

    Vi flyver direkte til Færøerne fra enten Billund eller Købehavn afhængig af afrejsedagen. Fra lufthavnen kører vi til bygden Gásadalur, der indtil 2006 helt isoleret fra resten af Færøerne og kun kunne nås med enten helikopter eller ved at gå de fire km ind over fjeldet.

    I 2006 åbnede den 1.700 meter lange tunnel, der pludselig forbandt Gásadalur med omverdenen. Dette til stor glæde for beboerne og alle os, som nu har mulighed for at køre til bygden og se det smukke vandfald Múlafossur. En kort spadseretur fører til en flot udsigt mod det 30 meter høje vandfald, der kaster sig ud over den lodrette fjeldside.

    Vi nyder udsigten og vandfaldet, inden vi kører til vores hotel i Tórshavn, hvor vi indkvarteres for de næste fire nætter. Glæd dig, der er flot udsigt ud over Tórshavn og Atlanterhavet fra alle værelser og til at spise en god middag med dine nye rejsefæller, når vi er kommet på plads på værelserne og skyggerne bliver lange over Tórshavn.

    Udrejse
  • Dag 2: Rundkørsel under havet, garnbutik og Christianskirken

    Vi starter dagens udflugt med at køre igennem den 11 kilometer lange, undersøiske tunnel Eysturoyar, der er den eneste undersøiske tunnel i verden, der har en rundkørsel. Det er den færøske kunstner Tróndur Patursson, der står bag den enestående lysudsmykning, der er et kunstværk i sig selv.

    I selve rundkørslen ses silhuetter af mennesker, som danser kædedans og synger kvæde rundt om søjlerne. Tunnellen blev bygget fra 2016 til 2020 og forbinder begge sider af Skálafjørður på øen Eysturoy med hinanden og med hovedstaden Tórshavn på Streymoy.

    Udenfor den lille by Nes besøger vi fårehuset. Her modtages vi af fårebonden, der fortæller om de færøske får og redegør for årshjulet indenfor fårehold. Fortællingen, der foregår i et fårehus i selskab med et par af bondens får, er både interessant, humoristisk og informativ. Efterfølgende er der hjemmelavet rabarbersaft og pindemadder, så du kan smage færingernes favoritspise, nemlig fermenteret lam. Vi stopper også ved garnbutikken Navia, hvor der er varm kaffe på kanden og mulighed for at købe færøsk garn i alle regnbuens farver.

    Efter vi har nydt en frokost i nabobygden, kører vi mod Klaksvik, hvor vi besøger Christianskirken. Kirken, der er tegnet af den danske arkitekt Peter Koch, stod færdig i 1963. De bastante gavle i færøsk basalt og langsider af træ giver kirken et rustikt udtryk, hvilket står i stor kontrast til det smukke indre. Kirkens altertavle blev egentlig skabt til Viborg Domkirke, der havde glæde af altertavlen fra 1901-1910. I 1913 blev altertavlen flyttet til Christianskirken. Vi tager forbehold for, at kirken kan være lukket ved kirkelige handlinger. I så fald kører vi ikke til Klaksvik.

    Om aftenen samles vi om festlig kædedans på hotellet, efter vi har indtaget den gode, inkluderede middag samme sted.

    Rundkørsel under havet, garnbutik og Christianskirken
  • Dag 3: Nordens Hus, Tórshavn og kongsbonden

    Efter morgenmaden på hotellet besøger vi kulturhuset Nordens Hus i Tórshavn. Her venter en interessant rundvisning, hvor vi hører om, hvordan hele Norden er tænkt ind i husets arkitektur. Gulvet er af norsk granit, træpanelerne er fra de svenske skove, møblerne er fra Finland og glasfacaderne er fra Danmark. Oven på det islandske tag gror det Færøske græs. Udsigten fra kulturhuset mod Tórshavn og Atlanterhavet er intet mindre end storslået.

    Efter besøget i Nordens Hus skal vi opleve Tórshavn, der kalder sig selv for verdens mindste hovedstad. Byens historie går mere end 1.000 år tilbage til vikingetiden, hvor de barske søfolk valgte Tórshavn til deres Tingsted (parlament). Også i dag føles det som at bevæge sig rundt i en anden tid, når vi spadserer i de smalle, brostensbelagte stræder i Tinganes, hvor de sorttjærede huse med hvidsprossede vinduer og græs på taget er bevaret. Efter den guidede rundtur vil der være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen.

    Herefter går turen ud til kongsbondegården i Kirkjubøur. Her byder kongsbonden velkommen, og i kirken fortæller han mere om Kongsbønder, kirker og livet som Kongsbonde. Efter de spændende fortællinger bænkes vi i den 1.000 år gamle sal/stue på Kongsgården, hvor vi får kaffe og kage, mens familien rumsterer i det store køkken ude bagved. Det er en virkelig unik oplevelse at være på besøg hos denne meget autentiske, færøske kongsbondefamilie, som også har lagt hus til besøg af mange konger og dronninger fra de europæiske kongehuse gennem tiden.

    Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til Tórshavn, hvor vi om aftenen spiser fælles middag på vores dejlige hotel.

    Nordens Hus, Tórshavn og kongsbonden
  • Dag 4: På opdagelse i de isolerede bygder

    Efter morgenmaden kører vi nordvest på til den lille bygd Saksun, som bl.a. blev benyttet under optagelserne til Niels Malmros’ film Barbara. Her ser vi byens kirke udefra samt den gamle kongsgård Dúvugardar. Begge ligger med smuk udsigt over fjorden, eller lagunen, som den blev til, efter en kraftig storm blokerede fjordmundingen med sand.

    Vejen ud til Saksun er ensporet med mødesteder undervejs. En bemærkelsesværdig å flyder langs vejen. Det bemærkelsesværdige er, at den midtvejs skifter retning og flyder baglæns. Herfra kører vi videre til naboøen Eysturoy.

    Vi fortsætter over fjeldet og passerer Færøernes højeste bjerg, Slættaratindur på 882 m. Hvis vejret tillader det, kører vi på den højtbeliggende fjeldvej til Gjógv, og her må vi prise os lykkelige over at kunne tage turen i bus og ikke på gåben, som de måtte ty til i gamle dage. Pittoreske lille Gjógv byder både på en smuk naturhavn og et mindesmærke over de mange fiskere, bygden har mistet i årenes løb. Statuen blev indviet af Dronning Margrethe i 1995.

    Dagens frokost spiser vi på gæstehuset Gjáargardur. Efter frokost kører vi den naturskønne vej langs Funningsfjørdur og videre retur til hotellet, hvor der er lidt tid på egen hånd.

    Om aftenen samles vi i hotellets bar til hyggeligt samvær efterfulgt af middag samme sted.

    På opdagelse i de isolerede bygder
  • Dag 5: Hjemrejse

    Efter morgenmaden er der tid til egne oplevelser og måske en spadseretur ad ridestien med rejselederen, før vi kører mod lufthavnen. Hjemrejse fra Færøerne med direkte fly til Danmark.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Lufthavn, terminal 10:25 17:35

Gyldig : 25-09-2025

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Billund Lufthavn, terminal 09:05 19:45

Gyldig : 03-04-2025

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
3/4-20255 dageFærøerne for solorejsende - Fly fra Billund1Kr. 10.498Bestil
25/9-20255 dageFærøerne for solorejsende - Fly fra KøbenhavnMere end 8Kr. 10.498Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Flytider og ændringer

    De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

    Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

  • Kan jeg reservere sæde på flyet?

    På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

  • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

    På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

  • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

    Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

  • Bus på flyrejser

    På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

    Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

    Regneeksempel:
    Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

    Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

    Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

    Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

  • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

    Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

  • Hvilken valuta bruger man på Færøerne?

    Danske mønter og pengesedler er gangbare betalingsmidler på Færøerne.

  • Fast plads i bussen på samarbejdsrejser

    Når du bestiller din rejse hos NILLES, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med vores søsterselskaber, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

    • 0-4 dage: Kr. 80
    • 5-7 dage: Kr. 150
    • 8 eller flere dage: Kr. 230

    Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

    Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
    i trygge rammer
  • Altid med erfaren
    dansk rejseleder
  • Sammen om
    nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu